Jag älskar tok-stress


Jag älskar att ha fullt upp, men det var ganska längesedan jag var sådär riktigt tokstressad nu, alltså verkligen tookstress. Men förut hände det... Jag fick typ 30 saker som var tvugna att göras samtidigt och då funkade inte hjärnan, den har nog blivit otränad! Jag var tvungen att skriva en prioriteringslista på vad som var mest viktigt och i vilken ordning saker skulle göras. Det har aldrig hänt förut.

Det är tryck imorgon klockan 12.
Så, ni vet vad jag gör resten av kvällen.

Om Putte i Parken och att vara riktigt, riktigt korkad

Igår var jag sådär dum.
Riktigt dum.

Jag sprang 5:an, utan att stanna. Jag sprang hemifrån och till 5:an, utan att stanna. Jag sprang över 6 kilometer, utan att stanna. Jag höll på att spy i en uppförsbacke men sprang vidare, utan att stanna.

Jag får sådana ryck ibland. Jag joggar runt 5:an, upptäcker att jag klarade det och tycker att jag nog inte är så himla otränad, och springer inte igen på två månader. SMART BRUD!

Nog för att jag har accepterat att jag är en bredarslad livsnjutare som inte tackar nej till ett glas rött och en bit mörk choklad eller en middag på krogen, men man får ju försöka... Så, nu dröjer det säkert 4 månader innan nästa varv runt femman... men hey! Sååå otränad kan jag ju inte vara ;)


Jag har upptäckt värsta bästa festivalen : Putte i Parken  i Karlskoga. Jag har övertygat M om att vi ska dit, någon som vill med?

HALLÅ! MUSTASCH, TURBONEGRO, MARKUS KRUNEGÅRD, MAGNUS UGGLA, LILLASYSTER, SOUNDTRACK OF OUR LIVES.

http://www.putteiparken.se


SuneJag hade tänkt att denna bloggs nivå skulle vara hög. Inte handla om triviala ting. Men då återstår ju några alternativ:
-Bitchbloggen, jag hatar allt hatar alla låter jävligt tuff men är egentligen en mes. (inte min grej)
-Politiska bloggen, jag hatar partipolitik, det är förlegat, så, nej tack till det också.

Jag får nog nöja mig med att blogga om triviala ting, så som katter, jobbet, samboliv och kön på ICA, hoppas det är ok med dig?

Nu tänkte jag till exempel blogga om min katt, Sune.
Han är världens bästa katt, och tydligen även världens kåtaste.
Han tycks inte riktigt ha förstått att han är kastrerad utan juffsar på grannkattan så fort möjligheten ges. BOCK!

Nåja, igår plockade jag ÅTTA fästingar under hakan på honom. ÅTTA, äckelpäckeligt. Inga probs dock, han lägger sig så snällt på rygg och spinner.

Tjao bella.

Frys


Ibland undrar jag om det inte hade varit bättre om mitt huvudsakliga arbetsredskap hade varit typ spade, eller varför inte hammare...? De är åtminstone såpass enkla att man förstår dem. Varför mitt älskade indesign helt plötsligt bara fryser kan jag verkligen inte förstå. Och varför gör det alltid det mitt i tryckveckan? Hög belastning?

Näe, en spade fryser inte. Den går av, och då lagar man den. Ett indesign lagar man inte, man köper nytt, och det kostar multum.


Just nu lyssnar jag på Markus Krunegård och skriver reportage, det känns himla fint, fint som snus faktiskt. Om jag helt plötsligt skulle bli fjortis skulle Markus Krunegård bli min hjälte. Jag skulle inte analysera sönder Kents "Utan dina andetag" utan Krunegårds "Jag är en vampyr". Åh, jag älskar att bli sådär fjortisförtjust i en låt, fjortis är bra när det kommer till sånt.

Back to work!

"Ni måste tala om för er chef hur viktigt det är att man sitter bra"


För några månader sedan var jag och A bjudna på IT-mässa på Nöjesfabriken. Företaget är kunder hos Dialect, that's why. Vi kryssade ovant runt mellan mobil-montrar, skrivar-montar och post-it-lapp-montrar.
Tillslut kom vi till en monter där två damer stod och pratade om ergonomi och hur viktigt det är att man sitter bra. Vi stannade till och frågade lite om olika saker de hade. Vi kom fram till att våra skärmar är på tok för låga varpå damen säger "Ja flickor, det är viktigt att man sitter rätt, det måste ni säga till er chef,  det måste han kosta på er" Gissa vad jag svarar? "Ja, det är ju tur att det är jag som är chefen då"
Ni skulle sett damernas min.
Vilken tystnad det blev...
Jag blir fortfararande glad när jag tänker på det.
Å andra sidan kan jag inte klandra henne, jag hade nog inte heller trott att två unga tjejer var ägare till företaget utan anställda.

Sverigedemokraterna på besök


Det var kö på Storgatan (det händer inte, det är Säffle vi pratar om). Jag åkte med ACn på (rutorna nere) och lyssnade på Veronica Maggio, blev stående med bilen på tomgång vid torget och märkte att någon stod och pratade, en politiker med mick, högtalare och en buss. Detta händer inte ofta i Säffle så jag var ju tvungen att svänga in och lyssna. Såg att "turnébussen" bestod av en Cheva-van, vinröd. Drar säkert 2 liter bensin/mil. Hmm, vad är det här för människor... Deras symbol var en turkos blomma, ah, måste vara några liberaler...  Mannen som pratade riktade sig till den enda person som lyssnade, jordgubbsförsäljaren, som hade betalt för att sitta där. Lyssnar lite utan att veta vem mannen är, han pratar om EU och hur mycket vi skulle spara på ett utträde, ok, så långt är jag med. Mannens genomträngande blick borras in i mig, känner mig lite obekväm, går in på PEKÅS och köper en flaska Loka. Kommer ut igen och hör något om danskarna och asyl, och att danskarna är nordens mest nöjda folk, ser en logotyp; Sverigedemokraterna. Vaknar upp utan att ha hört någonting, talet är slut, jag åker.

-Den enda (förutom jag) som lyssnade på mannen var någon som fick betalt för att sitta där.
-Sverigedemokraternas miljöpolitik verkar sådär.

test

test

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0